vineri, 31 octombrie 2014

Prima iesire In Muntii Măcin nov 2006

             5 Noiebrie 2006 cu 2 zile inainte de a se naste Miruna...S-ar zice că Miruna a venit la pachet cu noua mea pasiune pentru mountain bike.
   Acum cand scriu aceste rânduri sunt uimit de curajul de a pleca din prima pe munte ,fara track si fara prea multe preparații ...Cred ca o camera si o pompă aveam io , norocul  a facut sa nu am incidente ,iar traseul   de creastă l-am nimerit de parcă eram dintotdeauna pe acolo .Adevarul ca am străbătut  la picior munții ăștia ,dar pe biclă lucrurile se desfăsoara altfel...Mai repede ,mai dinamic ....mai haiducește.
               Am parcat masina in fată la babet.Babet care va da numele unei coborâri  care in urcare se numeste ''dealul cu drum''...Și nu ,nu am făcut aceasta coborâre  in aceasta tură.Din parcare de la babet se văd in zare  fostele cariere de pe valea Carabalu. Bunătăți pe care le explorez azi cand scriu aceste rânduri!
     Așa am plecat prima dată la drum .Fără prea multe pretenții ,dar plin de elan .Bicicleta o struțocămilă , una care acum îmi aduce un zâmbet in colțul gurii...Un zâmbet parșiv ,care  zice multe și de bine  dar și de rău!Mă rog  era 2006 si asta era minunea mea tehnologică cu care puteam evolua.
Selfi-urile la moda nu le-am inventat io ,dar mă foloseam de ele din plin ,chiar dacă mai intra și altii la mine in cadru.
Și pentru ca nu era vreo tură de concurs aveam tot timpul din lume  să văd lumea dintr-o altă perpectivă.Imaginea acestiu inceput pentru mine este o piatră de temelie.Urcarea asta din față este urcarea regină din macin .Or mai fi si altele  dar asta e specială.Lungă grea ,si doar norocul a facut sa o pot urca o singură data  integral pe bicicletă. In rest  ,ca si la prima tura ,mai călcăm iarba... cu toate ca ''sa evoluat'' cam mult de atunci...
Ce ziceam io .Selfie nu am inventat-o eu dar m-am folosit la greu de ea ca sa dovedesc  ca  am fost pe acolo .La vremea aceea trebuia  dovedit ,iar singura posibilitate erau pozele .Nu strava ,nu kom , oameni chinuiți...dar fericiți cred eu.

Prima pauză mai hotărâtă la izvor.Izvor pe lânga care  nu prea ma mai opresc acum...Exceptând zilele in care temperatura depașește  36-37  de grade si de voie de nevoie  mă bag la o răcoreală.

Kilometrajul si seaua  de excepție , se incadreaza perfect in acest peisaj  care a fost contemporan si cu dinozaurii.Pe vremea dinozaurilor erau ceva mai inalti acesti munti ,dar erau .Pe vremea aceea Carpatii cred ca incă se scremeau sa iasă de undeva din adâncurile  pământului .
Selfie sa fie ...
Nuș de ce azi nu mai am timp de dinastea cand trec pe aici ,poate din cauza ca știu sigur că că le-am facut si nu are rost să mă repet.Iar telefonul nu-l poți pune  pe o stâncă de granit ca e prea slim și nu stă ,și daca el stă cine dracu are timp să stea ...:) 


Și treveseul de la carieră merge imortalizat ,e greu de trecut pe bicicletă chiar și cu fullsuspension ,si nu-mi fac griji ca as fi reușit sa trec peste  el atunci. De aceea ,dacă tot m-am dat jos am zis ca tre sa mai fac o poza .

Trecând acum peste imagini ,normal că mă cam apucă nostalgia doar ca locurile au rămas oarecum la fel ,noi oamenii ,ne-am schimbat mai mult.Și stiu exact  și acum de ce si pentru cine am facut poza cu magarul ...

 Intre timp lucrurile au evoluat .Magarul din poza nu mai are voie in rezervație dar si măgărușul meu  sa dovedit a fi porc până la urmă.Lu nenea ala care mia facut poza ciobenul și stapanul măgarului i-am cam stricat  bunătate de liniste cu gâfâiturile mele artistice . Mă uit pe  ceasul de la bicicleta ,polarul meu  care era o minune a tehnicii la vremea aia ,si pulsul meu era la 85% cu bicla rezemată...

Mă uit asa si compar ,cu ce altceva ,cu noiembrie asta ce bate la ușă .Copacii erau cam fără frunze .Acu daca ma uit bine pe geam mai sunt copaci cu frunzele verzi la locurile lor ...Imaginile seamana mai degraba cu cele de la un 12 ianuarie cand am urcat  pe acelasi drum  ,mugurii stateau sa bubuie de cald si bine ce era ,ca apoi in 2 zile sa ne acopere cu zapada pentru vreo 2 luni...
Incepe de aici lungul drum de creastă .Plin de frunze  ,incat  e greu sa-l dibuiești ,insa norocul incepatorului  ma dus pe el ca vantul si ca gandul


Si cum se face ca am nimerit fix pe coborârea de la cuibul de șoim... coborâre care azi o facem  doar in urcare  ,dar  interesant e ca sau budit oarecum lucrurile .Coborarea a fost una pe cinste , ma facut sa ma intragostesc si mai mult  de mersul pe 2 roți ,si am promis că am sa vin sa o revăd.
Sunt unii care nu se incumetă  nici cu gps-ul in mână  ,dar pentru ei ne-am inventat noi cei care ne si ne-am incumetat făra prea multe  întrebări .Aveam in schimb să găsesc o multime de răspunsuri...
 Un lucru nu am facut inca  până acum  : nu am beut apa  de la fântâna aia ...Nuș de ce  ,dar  mereu ma tem că dupa ce se imbata ciobenii de la stanele din zona ,vin sa astâmpere arșița ,dar mai scapa cate un borisbeker in  fântână.E ee si daca ma uit așe la ultimile trei  gasesc in fiecare poza cate un lucru nefacut .Sub stejarul ala   mare  la rascruci de drumuri importante   nu am stat niciodată  asa sa ma rumenesc cu roatele la soare ,si in ultima hmmm  și cât m-am caznit sa gasesc o poteca de urcare pe sub cetățuie...
Î mai am una ,cazut pe spate ,dar nu de zvârlitura de bicla ci de selfi . A dreacu orezu in mine  numai la ''selfiuri cu mine'' îmi statea gândul...Se mai vad in poza  furca rotile franele  niste minuni ale tehnicii ...Aș putea sa râd o gramadă  daca e să compar ,dar mai bine ma abțin .
 Pentru că si atunci ca și acum geamul la mașină e tot murdar de parca in tot acest timp nu am gasit  oleacă de  răgaz  ca sa-l șterg puțin .Dar cine are timp cand Măcinul e acolo ,și asta imi mănâncă tot timpul!!!

Un comentariu:

  1. Eu primu de probă : tre sa ne râdem si noi...
    Ptr cumnatu care pe vremea aia nu se inventase...

    RăspundețiȘtergere